Honingsoorten.
Per seizoen verschillen de smaken van de honing, in elk seizoen bloeien er ook andere bomen, planten en bloemen wat de kleur én de smaak van de honing bepaald.
Onze honingbijen worden ingewinterd met hun eigen honing en worden niet bijgevoerd met suikerwater.
Tevens bevat de geslingerde honing geen toevoeging van suikerwater en is gewoon puur natuur.
Pure honing kristalliseert altijd in de loop der tijd. Honing is weer vloeibaar te maken au bain marie op 40 graden Celsius.
Geef liever nog geen honing aan kinderen jonger dan 1 jaar, dit in verband met het nog niet volledig goed ontwikkelde darmstelsel van de baby's tegen mogelijke bacteriën.
Acacia honing |
Heide honing |
Munt honing |
Balsemien honing |
Honing & kaneel |
Oranjebloesem honing |
Berg honing |
Honing & cacao |
Rozemarijn honing |
Bloemenhoning |
Kastanje honing |
Tijm honing |
Boekweit honing |
Klaver honing |
Woud honing |
Citroen honing |
Koffiebloesem honing |
Koolzaad honing |
Dennen honing |
Lavendel honing |
Zonnebloem honing |
Eucalyptus honing |
Linde honing |
Oranjebloesem honing |
Amandel honing |
Mandarijn honing |
|
De gemiddelde voedingswaarde van honing per 100mg:
Energie |
Kcal 308/kJ 1290 |
Koolhydraten waarvan: |
75,5 gram
|
Natuurlijke suikers Vetten waarvan: Verzadigde vetzuren |
71 gram < 0,1 gram
< 0,1 gram |
Eiwit |
0,4 gram |
Water |
23,1 gram |
Vit B6 |
0,05 mg |
Vit C |
3,2 mg |
Natrium |
7 mg |
Kalium |
50 mg |
Calcium |
5 mg |
Fosfor |
20 mg |
IJzer |
1,3 mg |
Magnesium |
2 mg |
Koper |
0,09 mg |
Zink |
0,60 mg |