Honingsoorten.

Per seizoen verschillen de smaken van de honing, in elk seizoen bloeien er ook andere bomen, planten en bloemen wat de kleur én de smaak van de honing bepaald.  

Onze honingbijen worden ingewinterd met hun eigen honing en worden niet bijgevoerd met suikerwater.

Tevens bevat de geslingerde honing geen toevoeging van suikerwater en is gewoon puur natuur.

Pure honing kristalliseert altijd in de loop der tijd. Honing is weer vloeibaar te maken au bain marie op 40 graden Celsius.

Geef liever nog geen honing aan kinderen jonger dan 1 jaar, dit in verband met het nog niet volledig goed ontwikkelde darmstelsel van de baby's tegen mogelijke bacteriën.

Acacia honing

Heide honing

Munt honing

Balsemien honing

Honing & kaneel

Oranjebloesem honing

Berg honing

Honing & cacao

Rozemarijn honing

Bloemenhoning

Kastanje honing

Tijm honing

Boekweit honing

Klaver honing

Woud honing

Citroen honing

Koffiebloesem honing

Koolzaad honing

Dennen honing

Lavendel honing

Zonnebloem honing

Eucalyptus honing

Linde honing

Oranjebloesem honing

Amandel honing

Mandarijn honing

 

De gemiddelde voedingswaarde van honing per 100mg:

Energie

Kcal 308/kJ 1290

Koolhydraten

waarvan:

75,5 gram

 

Natuurlijke suikers

Vetten 

waarvan: 

Verzadigde vetzuren

71 gram 

< 0,1 gram

 

< 0,1 gram

Eiwit

0,4 gram

Water

23,1 gram

Vit B6

0,05 mg

Vit C

3,2 mg

Natrium

7 mg

Kalium

50 mg

Calcium

5 mg

Fosfor

20 mg

IJzer

1,3 mg

Magnesium

2 mg

Koper

0,09 mg

Zink

0,60 mg