Anafylactische shock na bijensteek.....

19-06-2013 12:45

Gisteren een simpele handeling uitvoeren in de bijenkast, namelijk enkele bijen uit de honingkamer in een apart kastje slaan waarin zich een koningin bevindt.

Bleek toch anders uit te vallen dan gedacht. Bij het openen van de kast stroomden de bijen letterlijk de kast uit en begonnen meteen venijnig te steken. Ik had een "kinder"pak aan wat oorspronkelijk bedoeld is om kinderen van een afstand toe te laten kijken bij verrichtingen in een volk. Ik was namelijk mijn eigen pak vergeten! Aldus gestoken (door het kinderpakje heen) in de wang, elleboog en binnenkant bovenbeen. Gauw toch weer geprobeerd met een collega imkeres de dekplank (het deksel) terug op de kast te leggen. Lukte niet zo goed, dus ze maar even gelaten voor wat ze waren, de rest vliegt wel weer terug de kast in bij schemering.

Na zo'n 8 minuten kreeg ik kloppende slapen, ik voelde zelfs het bloed in mijn oren kloppen. Nog een paar minuten later kreeg ik overal op de huid en in mijn lichaam jeuk om gek van te worden. Toen dacht ik, het is tijd om de ambulance te bellen. In de auto op weg naar huis ging het snel allemaal. Ik werd benauwd, kreeg een hele snelle hartslag (het hart leek wel op hol geslagen), en zakte ik langzaam weg qua bewustzijn. Hoewel de ambulance er toch snel  was leek het voor mij een eeuwigheid te duren. Meteen allerlei vloeistoffen ingespoten door de ambulance verpleegkundige en aan een monitor gelegd. In het ziekenhuis kreeg ik weer even zo'n moment van hartkloppingen en werd ook weer geinjecteerd met adrenaline.  En dan een nachtje ter observatie. Niets meer aan het handje, galbulten waren 's ochtends helemaal weggetrokken.

Ik moet zeggen: Respect voor al die mensen in het ziekenhuis die snel, vakkundig, maar vooral ook erg goed voor mij gezorgd hebben.