De konijnen breken uit...

30-10-2015 19:07

Meneer en mevrouw konijn hebben besloten dat het stuk waar ze op lopen samen met de kippen voor hun te saai is. Ze gaan ergens door of over het gaas heen en wat we ook doen om dit te verhinderen, ze komen altijd samen in mijn bloementuin uit.

Dramatisch is het niet, er bloeit niets meer en de natuur gaat in de winterrust, wat wel dramatisch is is dat ze een gat gegraven hebben onder het plateau waar de bijenkasten op staan. Aangezien het grote konijnen zijn hebben ze ook een dito gat gegraven. Je hele been verdwijnt erin. En aangezien het onder de bijenkasten ligt moesten we wel degelijk uitzoeken waar ze door of over de omheining gingen.

Dus, gelukkig was het mooi weer, ben ik op een tuinstoel bij hen en de kippen gaan zitten en heb net zolang gekeken totdat ik zag waar ze probeerde doorheen te gaan. En natuurlijk was dat in dat gedeelte van de omheining waar je niet bij stil hebt gestaan dat dat een mogelijkheid zou kunnen zijn.

Dus helemaal gebarricadeert totdat ze er niet meer door konden kruipen. Althans, dat hoopte ik maar.

En dan later netjes afwerken als Raymond thuis is in het weekend om te helpen hierbij.

Een foto van het gat volgt nog. Aangezien de bijen deze dagen gebruik maakten van het mooie weer kon ik geen foto maken van het gat. Zodus.

 

Dan misschien toch maar bij het hekje erover springen?