De Zotte zaterdag; Erasmus, kind van Gouda

18-10-2016 12:32

 

We mogen middeleeuwse kleding lenen van Arie de Groot en diens vrouw Conny. Kleding die Conny zelf gemaakt heeft op middeleeuwse wijze namelijk gewoon met naald en draad, geen naaimachine. En de kleding is werkelijk fantastisch mooi gemaakt, zowel Raymond, ik, Iris als mijn broer Jasper (die ook mee gaat) hebben kleding te leen gekregen. Dit is sowieso al bijzonder, want wij hadden Arie en Conny nog nooit eerder ontmoet!

Gewoon geregeld na een oproep van Raymond op facebook op de pagina van Sliedrecht 950 jaar.

We zijn Arie en Conny dankbaar voor hun vertrouwen in ons!

 

O, ik ben zo reuze benieuwd hoe dat er wel niet uit moet zien in het echt. Tuurlijk hebben we elkaar zo even in de kleding gezien, maar da's toch anders dan wanneer je op zo'n markt staat.

 

Ik had foto's van Raymond gemaakt thuis met zijn "pak" aan, maar gek genoeg staat hij er wel wat twijfelachtig op. Toch heb ik gewoon foto's genomen die mij wel goed leken te zijn. Oordeel maar zelf.

In de laatste foto heeft hij een oude bijenkap op, een gek gezicht. Alleen de pijp ontbreekt nog, die konden we niet zo snel meer vinden.

 

 

 

 

 

Op de 15e oktober in Goude de Zotte Zaterdag-markt gebaseerd op de Middeleeuwen van 10.00-16.30 uur in het centrum van Gouda.

Zie ook: www.welkomingouda.nl/nl/t/zotte-zaterdag

 


VERVOLG:

 

Afgelopen zaterdag hadden we een Middeleeuwse markt in Gouda.

Was wat fris en somber weer, maar wel erg gezellig. We waren zelfs met 5 man aanwezig, Iris en vriend wilden ook mee. En mijn jongere broer is komen helpen, allen in Middeleeuswe kledij getooid welke we mochten lenen van Arie en Conny de Groot. Kledij gemaakt geheel met de naald en draad én van wol; we hadden het niet koud ondanks de toch koele wind die dag.

 

Naast ons hadden we een bakkersvrouw, daarnaast (nog niet op de foto) een chocolatier en een bierbrouwer. Aan de overkant stond een gezelschap/vereniging die in te huren is voor Middeleeuwse activiteiten en welke veel kennis beschikken over de kledij, militaire wapens enzovoort. Erg mooi ook.

 

Helaas hadden wij zelf geen tijd om rond te lopen op de markt. Wel leuk dat er dames gekleed in Middeleeuwse (prachtige) jurken op het marktplein rondliepen.