Een jonge fazant in de tuin

15-08-2013 21:00

Raymond heeft ongeveer een maand geleden van een collega een fazantenkuiken gekregen dat die persoon gevonden had in het bos, verlaten en alleen.

We hebben het in onze voliere gezet waar ook zebravinken en kanaries in leven. Door het zien eten van de andere vogels, is het kuiken mee  gaan eten en gelukkig groter geworden. Nu loopt ze vrij rond in onze tuin met de mogelijkheid verder te trekken als ze dat wil. -We denken althans dat het een hen is, met de tijd zullen we het zeker weten indien ze dan al niet vertrokken is-.

Vanmiddag vond ik haar bovenop het dakje van onze bijenstal. Je vraagt je af hoe ze daar op kan komen, vliegen kan ze nog niet. Inmiddels weet ze dat als ik kom ze eten krijgt: gemengde granen, korrels specifiek voor fazanten en maden en meelwormen natuurlijk. Dan meng ik de insecten door haar voer waarop zij net als een kip in het bakje begint te graven op zoek naar de levende insecten. Ik vind het werkelijk een wonderbaarlijk dier om te zien.

Ze loopt door de hele tuin heen, ze kan ook bij de kippen en de eenden komen die toch beiden hun eigen plek hebben in de tuin.