En jawel

02-10-2018 14:12

Het marktje op Kerkbuurt. Een kunst marktje. Was erg leuk en gezellig. Weinig verkocht, maar erg leuke gessprekken gehad met verschillende mensen. Vooral kan ik mij een gesprek herinneren over het schilderen van iconen. Een menaar uit Hardinxveld schildere zelf ook al enige tijd iconen en vroeg mij over hoe ik dit of dat zou doen. Ja, natuurlijk had ik ook niet overal een antwoord op en sommige dingen wist ik al helemaal niet. (Of zo half/half).

 

Maar we hebben ervan genoten. Het was mooi weer en we stonden bij de winkel van juwelier Alblas alwaar ons wel enkele malen door de dag gevraagd wordt of we een kop koffie willen. Dat vind ik zo ontzettend aardig, waar vind je dat nog?! 

Er waren ook "levende standbeelden". Wat moet je je daarbij voorstellen hoor ik je zeggen?

Wel, dat zijn mensen die als een standbeeld zo stil kunnen staan. Enkel wanneer je een muntje in hun mandje doet komen ze heel even tot leven. Er zaten prachtige beelden bij. Ik heb helaas geen foto's van hen. Een jongen en meisje samen op een fiets. De jongen achterop met een taartdoos in de haand. Het meisje fietste (althans als je een muntje gaf). Kregen ze dat dan ging het meisje trappen en de jongen boog zich naar je over en mocht je een snoepje nemen uit de taartdoos. En vervolgens zaten ze weer stil. 

 

Dan was er ook een zeemeermin. Ze was prachtig! Als ik haar iets gaf, bewoog ze en gaf ze mij een soort houten muntje met een zeepaardje erop. 

Er was ook een soort boerenmeid en een heel klein meisje (ik denk 6 jaar ongeveer!), die een boek aan het lezen was. Gaf je haar een muntje dan gaf ze je in slowmotion een handkus! Maar zo mooi gedaan, niet al te snel en ook niet al te langzaam. Maar zo lief ook. 

O ja, er was ook een oude dame in het wit gekleed, maar ik weet niet zo goed wat zij uitbeelden moest. 

 

Hoe dan ook, ze hebben allemaal van mij een euro gekregen, al was het alleen maar om te kunnen zien wat ze uitbeelden bij het bewegen...