En nog een goed bericht, 2 kuikentjes geboren.

16-04-2014 08:54

Eigenlijk is het wel grappig...Onze buurvrouw heeft eieren onder onze broedse kippen gelegd in de hoop dat ze uitgebroed zullen zijn voor Pasen. Het begint te dringen qua tijd, maar je weet nooit. In de loop van de weken broeden hebben ook onze andere hennen eieren gelegd, die de broedse kippen hebben ingepikt en onder zich hebben geschoven. En nu zijn er 2 kuikens geboren en het zijn zijdehoenders. De eieren van de buurvrouw zijn nog niet uitgekomen. Ik hoop toch wel dat er ook enkele van haar kuikens geboren zullen worden één dezer dagen. 

 

Overigens, een grappige anekdote, vond ik vanmorgen een aangepikt ei onder de hen. Aangezien ik niets meer hoorde piepen in het ei heb ik het ei verder opengemaakt in de hoop het kuiken te kunnen helpen. Bleek het een rot ei te zijn en vies dat het rook!!!!! En dat 's morgens vroeg nog wel. 

Nu kon ik mij -door de geur- een gebeurtenis herinneren die plaatsvond toen ik ongeveer 12 jaar was. Op een dag, in de klas, was er een leerling (ik weet niet meer wie) die bij het naar huis gaan aan het einde van de dag een stinkbom wilde gooien maar het zelf niet durfde. En zo dom als ik soms kan zijn stelde ik voor het zelf te doen. En stinken deed het zeker, naar rotte eieren. Natuurlijk werd ik verraden (er zit altijd wel zo'n typje in de klas die zich zo geliefd wil maken bij de leraar) en moest ik van de leraar nablijven, in de stinkende klas. Maar eerlijk gezegd denk ik dat de leraar meer last had van de lucht dan ik. Wat een triomf voor mij.