En toen kon het niet uitblijven, een tweede rammetje geboren.

21-04-2016 21:00

Mijn dochter zag het lammetje liggen bij de moeder toen zij even ging kijken 's middags bij de schapen. Het lammetje moet net geboren zijn want het was nog nat en wiebelde op de pootjes. Aangezien Raymond en ik op de Open dag was van de Kaasboederij Kuiper te Giessenburg, belde zij ons op. Toen de Open dag afgesloten werd en wij de spullen weer ingeladen hadden gingen we snel kijken naar het nieuwe lammetje. Aangezien ik niet meteen na geboorte de lammetjes optil om te kijken naar het geslacht had ik om de een of andere reden, wellicht omdat het diertje zo klein was, het idee dat het misschien wel een ooitje kon zijn. In zijn enthousiasme plaatste Raymond dit ook zo op onze facebook pagina, maar helaas. Toen ik de volgende dag het lammetje wel optilde en bekeek was het een rammetje. 

De moed zonk me in de schoenen. De laatste ooi heeft nog niet gelammerd tot nu toe, en eerlijk gezegd ben ik bang dat ze misschien wel niet drachtig is. 

Ai, wat een jaar.

Hier is Berend met zijn mama, Zsa Zsa. Berend is geboren op 16 april en wordt ook een zwartschimmel lammetje.

En dan heb je de laatste ooi van de drie die nog moet lammeren, hoop ik tenminste, die nieuwsgierig is en komt kijken waarom er gefotografeerd word.