Gebeld door Peter Donk van Sliedrecht24!!!!

06-05-2016 21:45

Moet niet gekker gaan worden, word ik gebeld door Peter Donk van Sliedrecht24.

Ja natuurlijk ken ik Sliedrecht24 wel, maar dat ze contact met ons opnemen, dat is toch wat! 

Voel me opeens "belangrijk", terwijl we maar gewone mensen zijn die hopen iets goeds te kunnen doen.

 

 

De zwerm aan een hek aan de Rembrandtlaan, die donderdagmiddag was geschept. (Foto Raymond Coenraats / Imkerij Van de Baanhoek)

SLIEDRECHT – Imkerij Van de Baanhoek is er maar druk mee. Vrijdagmiddag 6 mei 2016 is de tweede bijenzwerm in Sliedrecht na een tip opgehaald. Deze keer bij een woning aan de IJsvogel. Donderdagmiddag 5 mei 2016 werd een bijenzwem opgehaald aan de Rembrandtlaan. 

De zwerm aan een hek aan de Rembrandtlaan, die donderdagmiddag was geschept. (Foto Raymond Coenraats / Imkerij Van de Baanhoek)

Dat is aan imkers Raymond en Trix Coenraats wel toevertrouwd. “Er was ons al verteld dat de zwerm in een hek hing. Nieuwsgierig en zo snel als we konden zijn we erop af gegaan. Persoonlijk blijf ik het elke keer weer spannend vinden om een zwerm te gaan scheppen, misschien uit onzekerheid, ik weet het niet”, zegt Trix. 

Opgeschept
Met een zogeheten ‘koninginnekluisje’. Trix Coenraats: “Ik ben eigenlijk bij de zwerm gaan staan en heb gekeken of ik toevallig de koningin zou zien lopen. En zo waar, ik zag haar opeens lopen tussen de andere bijen. Met dat kluisje heb ik haar gevangen en in de kast gezet die we mee hadden genomen. Het duurde even voordat de andere bijen door hadden dat de koningin in de bijenkast zat en niet meer tussen hen in de zwerm. Gestaag vlogen ze naar beneden.”

Honingpot
Enkele bijen waren al aan het stertselen (geur-signalen aan het verspreiden-red.) zodat de rest zou weten waar ze naar toe moesten vliegen. “Blijft leuk om te doen en overigens is Raymond geprikt in zijn hand, maar hij had geen allergische verschijnselen gelukkig.” Wie een zwerm aanmeldt bij Van de Baanhoek ontvangt als dank een honingpot.

Origineel bericht te lezen op:

www.sliedrecht24.nl/van-de-baanhoek-haalt-bijenzwermen-vakkundig-weg/