Geef iemand een mooie Kerst!

13-12-2014 17:37

SLIEDRECHTSE STICHTINGEN TUIGEN SECRET SANTA OP VOOR EEN ZALIG KERSTFEEST

secretsanta (Kopie)28 NOVEMBER 2014 ERIK DE BRUIN SLIEDRECHT – De lokale stichtingen Dromen Zonder Beperking en Jeugd Actief hebben Secret Santa Sliedrecht opgetuigd. ,,We zijn op het idee gekomen door Maria Stam”, vertelt Nicole Boer van laatstgenoemde stichting. ,,Zij geeft sinds enkele jaren geheel anoniem een extra kerstgeschenk aan een gezin die dit heel goed kan gebruiken. Toen ik hierover van gedachten wisselde met Peter de Borst (van Dromen Zonder Beperking, red.) waren we beiden van mening dat we hier meer mee moesten doen. Vervolgens hebben we de krachten gebundeld en dit initiatief genomen.”

Boer legt uit dat inwoners van Sliedrecht mensen kunnen opgeven die het financieel erg zwaar hebben. ,,We willen graag weten wat de samenstelling van het gezin is (leeftijden, kinderen et cetera) en of er eventueel bijzonderheden zijn, zoals een allergie voor bepaalde producten, handicap enzovoorts. Alsmede adres en naam, anders kunnen we niet bezorgen. Secret Santa zoekt ook Sliedrechters die mee willen doen aan de actie. ,,Zij kunnen ons ook mailen en aangeven of ze een kerstpakket willen maken voor een alleenstaande, een klein of een groot gezin. Het budget mag uiteraard zelf worden bepaald.” Ze benadrukt dat het niet om eerste levensbehoeften gaat.,,Het gaat puur om het stukje luxe wat zij zich niet kunnen veroorloven. Een soort verwenpakketje. Denk aan een doosje bonbons, een lekkere badschuim, kerstchocolaatjes en mooie kaarsen. Maria kocht vorig jaar warme pantoffels en kaarsen voor een vrouw wier man tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis lag. In haar woning stond maar een klein kacheltje.”

,,Voor een paar euro kan je al een leuk pakketje samenstellen. Het kan ook zo zijn dat iemand zijn eigen kerstpakket weggeeft omdat hij die niet nodig heeft.”

Handgeschreven kerstwens

Inwoners die net als Maria een kerstpakket willen schenken, pakken dit gezellig in en doen er een mooie handgeschreven kerstwens bij. Boer: ,,De pakketjes worden verzameld op een nader te bepalen locatie (afhankelijk van het aantal weldoeners, red.). Daarna zorgen wij voor de bezorging op bijvoorbeeld 23 of 24 december.” Alles gebeurt anoniem. ,,De gever weet niet wie de ontvanger is en andersom.” Zowel jezelf aanmelden om een kerstpakket te maken en weg te geven als mensen aandragen die zo’n pakket verdienen kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. ,,De gevers kunnen vermelden wat ze willen besteden. Niet qua budget, maar een cadeau voor één persoon, twee personen, een klein gezin of een groot gezin.” Aanmelden kan in beide gevallen tot vrijdag 12 december. De pakketjes moeten uiterlijk maandag 22 december in handen zijn van Secret Santa.

Secret Santa Sliedrecht heeft vandaag voor het eerst zijn gezicht laten zien op Twitter. Het account is @SliedrSecretSan.