Goed bezig

28-07-2016 15:52

Vandaag, vanmiddag rond 13.30 uur ben ik bij mijn moeder waar we een bijenkast hebben gezet en wel een Warr├ękast. Dat is een kast opgebouwd uit verschillende compartimenten die onder elkaar te zetten zijn als een bijenvolk zijn nest uitbouwt naar beneden.

Aangezien de kast bij mijn moeder staat ben ik vanmiddag daar zo'n compartiment gaan toevoegen aan de kast, althans, dat was mijn bedoeling.

Het pakte anders uit.

Gelukkig hadden we allebei, moeders en ik, een bijenpak/jas aan, maar ik had geen jeansbroek aan, maar een broek gemaakt van een dunnere stof.

Al bij het optillen van de reeds op elkaar geplaatste compartimenten, waar vervolgens een nieuwe onder gezet zou worden door mijn moeder, werd ik al geprikt, om precies te zijn 11 keer, in mijn rechterbeen. Ik ben rennend naar binnen gegaan na in allerijl de kast te hebben neergezet, gelukkig was mijn moeder nog zo helder van geest om dat nieuwe compartiment er onder te zetten, terwijl ik schreeuwde dat we weg moesten gaan. 

Wat waren ze agressief, terwijl het anders zo'n rustig volk is. 

 

Eenmaal binnen heb ik de steken behandeld met een Epipen, lekker stinken doet dat middel naar ammoniak.

Broek uitgetrokken om de reactie van de huid in de gaten te houden. Opeens lijkt het alsof ik nog gezoem hoor achter mij. Ik dacht nog: dat zit tussen mijn oren aangezien ik zo geprikt ben. Maar nee hoor, op een of andere manier had er eentje zich zo weten schuil te houden dat noch mijn moeder noch ik haar gezien hebben met als gevolg dat ik nog eens een keer in de schouder geprikt werd. 

 

Moeders had gelukkig helemaal niets! Geen enkele prik, waar ik wel blij om ben.

 

Nou ja, en dan maar wachten om te kijken of er een allergische reactie optreed de komende minuten. Tot nu toe heb ik alleen pijn van de steken, vooral die in de schouder gek genoeg.