Grote teleurstelling.

14-05-2016 23:57

Mijn fout,

Ik heb mijn 2 ooitjes met de ramlammeren verkocht, ik vond ze bij nader kritisch kijken niet echt mooi genoeg voor het stamboek, dus dacht ik: ik koop twee andere ooien, die volledig stamboekwaardig zijn en een hoog puntental gescoord hebben bij een keuring. Dus ik gezocht in de ledenlijst en twee, al wat oudere ooien weliswaar, gekocht (zonder eerst te gaan kijken, maar eigenlijk gewoon gekozen op basis van de stamboekpapieren).

 

Ik ben ze gaan ophalen en eenmaal thuisgebracht vond ik ze toch eigenlijk wel koehakkig staan achter. Ik snap het niet want koehakkigheid is toch niet gewenst in de Ouessant. Wat er nou dan niet goed gegaan is tijdens de keuring, lijkt mij, weet ik ook niet. Maar met deze ooien wil ik niet verder fokken als ik diep in mijn hart kijk. 

Ik ben dus gewoon boos op mijzelf dat ik weer zo impulsief gehandeld heb en bij het ophalen niet goed gekeken heb naar de ooitjes. 

 

Verder baalde ik wel een beetje want ze blijken ook nog last te hebben van de schapenvliegluis, waar ik eindelijk na een lange tijd vanaf was bij mijn schapen.

Met dit lammetje moeten we dan erg goed opletten want die luis nestelt graag op lammetjes en als je niet uitkijkt raken de lammeren daardoor verzwakt (het zijn tenslotte parasieten die leven van bloed van het lam).

 

Wel, natuurlijk weer een bestrijdingsmiddel aangeschaft om die luizen te bestrijden, maar je mag de moeder en zeker niet het lammetje behandelen, want tenslotte blijft het een giftig goedje en wi je je lammetje niet dood hebben.

Dus, grrr, grrr, wat nu?

Weer verkopen en andere ooien zoeken, nu wel goed bekijken bij aanschaf natuurlijk, of niet?!

Ik ben er nog niet uit, wordt vervolgd dus.