Hofstedendagen in Gouda

11-06-2016 10:24

Natuurlijk bericht ik weer veel te laat dat we op de Hofstedendagen in Gouda hebben gestaan samen met een collega imker.

Die imkerij staat op de kinderboerderij stichting "De Goudse Hofsteden" van Gouda. www.kinderboerderijgouda.nl/ en is bedoeld als leeronderdoel voor de mensen en vooral de kinderen die komen kijken. Er wordt het een en ander uitgelegd over de bijen, hun functie in de natuur en het belang van hun bestaan voor ons als mens.

 

Twee dagen gestaan met onze nieuw gekochte kraam, overdekt en warm. De eerste dag was het mooi weer, wat niet voorspeld was door het KNMI, de tweede dag was eigenlijk knudde, veel regen en koud.

Dan moesten de spullen die buitengestald waren weer in allerijl naar binnen worden gebracht.

 

Is een aanrader om de Goudse Hostedendagen te bezoeken want dan wordt er veel georganiseerd op de Bloemendaalseweg. Veel ambachten worden dan uitgebeeld en tevens vinden er ook demonstraties plaats van enkele ambachten. En natuurlijk valt er van alles en nog wat te kopen. 

www.goudsehofstedendagen.nl/pagina5.html

 

Oja, de RTV Gouwestad was 's morgens van de eerste dag ook aanwezig en maakte een live uitzending van de activiteiten en intervieuwden veel bezoekers van de "markt"in het algemeen.

Zo heeft Raymond hen ook te woord gestaan....opeens bekend in Gouda.

 

De foto's zijn gemaakt op het terrein van de kinderboerderij, ik heb verzuimd foto's te maken van de kinderactiviteiten bedenk ik me opeens. 

Er is veel te doen voor de kinderen van sminken, tot knippen, schilderen, tekenen en verzin het maar verder.