Hommelnest of bijennest te Schelluinen.

27-07-2014 17:00

We werden vandaag, zondag 27 juli, opgebeld door een meneer uit Schelluinen. Hij vroeg zich af of hij een bijennest had zitten onder een nachthok voor zijn dieren. 

Zo nieuwsgierig als wij altijd zijn, zijn we in de auto gestapt met al ons materiaal in de aanslag want je weet maar nooit. Eenmaal aangekomen werd er een steen weggehaald wat voor het nachthok lag en kwam er een klein hommelnestje te voorschijn. Ja, wij vonden dat natuurlijk prachtig om te zien, maar je weet natuurlijk nooit of de desbetreffende eigenaar van de dieren dit ook zo prachtig vindt. 

Ik heb enkele foto's gemaakt en we hebben nog wat staan praten over bijen en hommels en zijn dan toch maar weer naar huis gegaan, zonder hommels natuurlijk. Persoonlijk vind ik het niet nodig een hommelnest weg te halen, zeker indien het niet "in de weg staat". Zelf ben ik er ook geen voorstander van om het nest te verhuizen van de ene naar een andere plek. Je weet nooit hoe erg het het volk zal schaden. Toch mooi om gezien te hebben, rest ons niets anders dan te hopen dat wij ooit een hommelnest in de tuin mogen vinden.