Kijk, da's nog eens vriendelijkheid!

27-04-2015 20:37

Afgelopen zondag. de 26e dus, zijn we in Velp bij een imker die zelf ook koninginnen kweekt een bijenvolkje gaan kopen. Deze meneer was zo vriendelijk mij een Buckfastvolkje te verkopen na een oproep onder de leden van de Buckfast vereniging (eerlijk gezegd wist ik niet zo snel waar ik een nieuw volkje kon kopen). 

In een kleine behuizing (het is tenslotte nog een klein volkje) meegenomen en op de voorbank gezet. Het deksel van het kastje hebben we open gelaten tegen een mogelijk optredende oververhitting in het volk door de reis. De bovenkant van het kastje was afgesloten met een gaas zodat de bijen er niet uitkonden komen. Een rustig volkje overigens, geen gekke dingen gebeurd onderweg.

Thuisgekomen hebben we het volkje direct op zijn plaats gezet en het luikje (invlieggaatje) geopend. 

 

's Avonds wordt ik gebeld door de verkoper van het volkje. Hij vertelde dat hij een fout had gemaakt en een volkje meegegeven heeft dat vermoedelijk geen koningin heeft in de kast. Op zich is dat niet zo dramatisch, want als hij een koningin zou opsturen met de post -wat wel vaker gedaan wordt onder imkers- kan de koningin nog altijd in het volkje gelaten worden met enige voorzorgsmaatregelen. 

Nou, dat leek me wel een goede oplossing. Verder heb ik er eigenlijk niet echt verder over na gedacht totdat we vanmorgen gebeld werden en de verkoper vertelde dat hij een nieuw volkje mét koningin naar ons toe kwam brengen vandaag. Nou, da's nog eens vriendelijk! Ik vermoed dat er maar weinig mensen zijn die op deze manier een fout corrigeren. Hij had niet eens tijd voor een kop koffie, want er stond nog een andere afspraak gepland voor hem die dag waarvoor hij weer snel thuis moest zijn. 

Zo'n vriendelijkheid doet mij wel deugd en hebben we allemaal zo nu en dan nodig in het leven...Niet?!