"Kleine presentatie van onszelf" bij de Carnicavereniging

30-11-2015 16:56

Afgelopen dinsdagavond, de 24e november, heb ik een mini presentatietje gegeven -op verzoek van de voorzitter van de vereniging- over onszelf, onze werkzaamheden, waarom we zijn gaan imkeren. Niet alleen wij hoor, er waren nog 2 leden die hun verhaal vertelden. Een oudere heer die verslag deed vanaf dag 1 dat hij begonnen is met bijen houden tot en met zijn werkzaamheden vandaag de dag betreffende zijn bijen. Het viel mij op hoe gedreven deze meneer was over het houden en het werken met bijen. Ik vind het moeilijk uit te drukken wat ik precies bedoel. 

 

Nou ja, de tweede spreker vertelde over verschillende projecten die hij opgezet had, zoals adviseren van de gemeente Rotterdam wat betreft het zaaien van bloemen specifiek voor de bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Ook het opzetten van kleinschalige projecten waar kinderen hun eigen moestuintje kunnen onderhouden in verrijdbare planten/groentenbakken. Zelfs het vervaardigen van specifieke planten/groentenbakken die specifiek gebruikt kunnen worden door rolstoelmensen. Een gebruiksvriendelijke planten/groentenbak als het ware.

 

Dan kom ik aanzetten met mijn verhaaltje. Ik vond ons wel uit te toon vallen bij de twee andere verhalen. Wat valt er nou te vertellen over ons en onze manier van bijenhouden? Niet veel denk ik. Ik was bang dat ons verhaal saai zou zijn en kort. Volgens Raymond viel dat wel mee, maar ja, die is niet objectief natuurlijk. 

Twee fotootjes: in de eerste foto zitten Raymond en ik ook verstopt in het plaatje.

In de tweede, een iets onduidelijke foto, sta ik de mensen toe te spreken...