Kort berichtje

29-01-2017 14:47

Vandaag bij de heer W. den Hartog onze haankuikentjes van 2016 gebracht.

De heer den Hartog is een officiele Chinese Zijdehoenderfokker, de grote maat dan, geen krieltjes, zowel gebaard als ongebaard. 

Natuurlijk is W. den Hartog lid van de zijdehoenderclub en showt met zijn dieren. Hij probeert naast het mooier krijgen van zijn dieren ook andere kleurslagen te fokken dan er tot nu toe officieel erkend zijn door de club. En met succes vind ik wel. 

 

Er kan ook bij meneer den Hartog zijdehoenders gekocht worden, maar ik geloof dat hij al een wachtlijst heeft, maar ach: gewoon effe contact met hem opnemen, je weet maar nooit. Een oprechte en eerlijke man vind ik, hij geeft ook advies waar nodig.  

Zijn eigen website: www.zijdehoenders.nl/zijdehoenders/Welkom.html is een leuke site en erg informatief. 

Overigens zag ik nu een kleurslag bij hem lopen die ik werkelijk prachtig vond, maar hij had helaas nog geen hennetje te koop. Komt nog wel, dat houdt hij wel in de gaten voor mij. 

Wat er zoal aan kleur te vinden is in de zijdehoender kun je zien op de fotosite van hem: www.zijdehoenders.nl/zijdehoenders/Fotopagina_Willem.html

Je staat er gewoon versteld van zoveel verschillende kleuren zijn er.

 

Waarom ik overigens dit ras gekocht heb is omdat ze  zo ongeloofelijk mooi bevederd zijn. Hun veren lijken wel gemaakt van zijde/dons zoals de naam van het ras al laat doorschemeren. Ze zijn rustig, niet agressief naar mensen (ook niet naar kinderen!) en over het algemeen makkelijk op te pakken. Als je op facebooksites kijkt van mensen die zijdehoenders hebben kom je de gekste dingen tegen zoals zijdehoenders die op schoot komen zitten. Vrijwillig! Moet niet gekker gaan worden!

Vorig jaar hebben we een hennetje met 2 kuikens bij vrienden achtergelaten. Ze wilden ook wel eens proberen. Nou, ik geloof dat ik nog niet eerder zo'n enthousiasme heb gezien na een tijdje bij mensen dan bij deze twee. Ze zijn reuze enthousiast over het ras. 

De kuikens groeiden uit tot een hen en een haan. En wat mensen niet weten is dat je een haan gewoon in een donker hok moet doen in de avond en pas 's morgens los moet laten wanneer de buren ook ongeveer wakker zijn, op een mensvriendelijk tijdstip dan. Een haan -zeker van dit ras- hoeft geen nadeel te zijn. Ze kraaien niet als ze geen daglicht zien en zijn ze wel los, dan kraaien ze maar een enkele keer op een dag. 

Zorg natuurlijk wel voor luchtgaten dat het dier niet het loodje legt in de nacht...

Ach en kuikentjes zijn zo leuk!

 

Er is ook informatie te krijgen via de club: www.zijdehoenclub.nl/