Late Summer Fair Sliedrecht

16-09-2013 08:28

Afgelopen zaterdag 14 september hebben Raymond en ik op de Late Summer Fair gestaan op uitnodiging van Sliedrecht Groen (www.sliedrechtgroen.nl).

We hebben de middag periode op ons genomen, van 13.00 tot 16.30 uur ongeveer. In de ochtend bemande Garden Inspirations van Carolien van Zessen de kraam (www.gardeninspirations.nl). Carolien ontwerpt en realiseert het maken van uw tuin in opdracht van u.

Na even ons aan elkaar voorgesteld te hebben, we hadden elkaar nog niet in levende lijve gezien, hebben we er een top middag van gemaakt. Oké, het weer liet het afweten, maar dat heeft niets uitgemaakt wat ons betreft.

Oh, we waren zo ontroerd op een moment, er kwam een jongetje van 10 jaar (denk ik) met zijn ouders en oudere zus langs ons kraampje en en passent zegt zijn moeder: "Hij wil later imker worden". Dus wij een folder meegegeven en hem gezegd dat hij dan absoluut bij ons langs moet komen om naar de bijen te komen kijken. Ik hoop ook echt dat hij het doet, want als je zo jong al weet wat je later wil gaan doen, moet dat absoluut gestimuleerd worden.

 

Nog een klein verhaal wat vooraf ging aan de markt.

We kwamen een collega imker tegen, woont ook in Sliedrecht, dus wij gezellig kletsen met elkaar. Zegt hij dat hij even naar zijn bijen wil gaan kijken die een straatje verder stonden in de tuin van kennissen. Aangezien het nog geen 13.00 uur was en we effe de tijd hadden (en ik altijd wel in ben om even naar iemand anders zijn bijen te kijken) vroeg ik of we mee mochten. Natuurlijk mocht dat, dus daar aangekomen even een blik geworpen van een afstand. We zagen al meteen dat het geen goed idee was, de bijen waren niet erg gecharmeerd van onze aanwezigheid. Aangezien ik toch voorzichtig moet zijn, liep ik weer weg. Te laat, na enkele meters werd ik ingehaald door een bij (gelukkig maar eentje) die het toch nodig vond mij te steken, en weer in mijn gezicht zoals de vorige keer. Ik was meer geergerd dat het diertje mij prikte dan dat ik bang was. Wel heb ik de epipen uit mijn tas gehaald en hem even later toch gebruikt, ik was er niet zeker van of datgene wat ik voelde door de prik kwam of uit mijn eigen ongerustheid en onzekerheid of ik de pen nu wel of niet moest gebruiken.

Nou ja, we zijn toch de markt op gegaan en de kraam bemand. Naast het feit dat de steek pijn deed en even later een klein beetje opzette heb ik gelukkig verder nergens last van gehad.

Ach, de collega imker kwam even later toch kijken of het wel goed ging. Vind ik wel erg aardig hoor.