Leenram en update

23-01-2017 10:16

Naar verluidt is de leenram een nogal fanantieke kopstoter- zeg je dat zo?!- en wil het hek en geitenplateau bewerken met de horens.

De verhuurder vindt het niet zo'n groot probleem, maar ik vind het niet zo geslaagd eigenlijk.

Ik ga kijken of ik hem toch niet eerder kan terugbrengen dan maart zoals we meestal doen met leenrammen. Meestal wil de verhuurder, de fokker van de ram, dat liever niet omdat hij dan meer werk heeft in de winter met het verzorgen van de leenrammen. Zit wat in, want hij heeft zo'n 100 leenrammen lopen, dus als iedereen die voortijdig terugbrengen dan heeft hij er een dagtaak bij met voeren en verzorgen.

 

O, wat wel leuk is om te vermelden, één van onze rammetjes van 2 jaar geleden is door de kritische keuring van de fokker heengekomen wat betreft de rasstandaarden dus heel misschien, als bij het derde levensjaar van het rammetje het diertje nog aan de eisen voldoet, is het een blijvertje en wordt hij wat later ook in de fokkerij gebruikt en wordt een leenrammetje. Maar eerst maar de keuring afwachten, het zou wel leuk zijn.

 

Overigens zijn beide ooitjes wel drachtig denk ik. Het is eigenlijk nog maar een keer voorgekomen dat er een ooitje niet drachtig was. Het ooitje van vorig jaar heeft nu nog een donkere vacht met een grijze mond, de kleur die ze definitief krijgt nadat ze de eerste keer is geschoren. Moet ik dus nog een foto maken nu ze nog in de baby-vacht zit.

 

Oja, ik hd enige tijd geleden vermeld dat ik drie kittens had meegenomen naar huis van de poes die rondloopt op dat terrein. Ze had ze laat geworpen in het jaar en het werd al kouder zowel overdag als 's nachts. Er bleken al twee kittens te zijn overleden toen ik ze eindelijk vond in één van de schuren die daar staan. Van een van de drie kittens vreesde we toch voor zijn leven. Maar ze hebben het uiteindelijk alle drie overleefd en de kleinste en zwakste is bij ons gebleven. Hij verbouwt nu het huis zo af en toe, maar hij is zo lief!