Oh mijn god, wat een gebeurtenissen gisteren!

08-06-2015 14:03

De schapen waren geschoren gisteren en ik was vergeten foto's van hen te maken toen ze geschoren waren. Ik wist dat Tante geraakt was met het scheerapparaat op haar poot, maar ik wist niet wat ik zag toen ik haar later die dag zag in het weitje waar ze nu lopen. 

Er zat een grote wond op haar voorbeen en ze stond er niet meer op, ze kwam erg zielig over, maar herkauwde gelukkig wel toen ik haar zag.

Ik zal een foto laten zien van de wond:

Noem mij maar een watje, maar hier was ik toch door van streek. We hebben meteen de wond schoongemaakt en ontsmettingspul erop gespoten en verbonden. Vanavond verschoon ik het verband en kijk ik of de wond rustig is en niet aan het ontsteken is, anders moet ik de dierenarts erbij halen morgen.

En dan kom je even later op de moestuin, want die mocht na een week wel weer onder handen genomen worden en dan is de buurman van ons zo "aardig" geweest ons te helpen met het ontkruid aan zijn kant en schept en/of trekt er dan maar meteen ook wat aardbeienplanten mee uit. En laat ze dan nota bene gewoon liggen ook aan onze kant. Dus die planten zijn dood gegaan en we hebben er gaten voor in de plaats gekregen. 

Zowel bij de ooi als zo'n situatie bij de moestuin ben ik helemaal niet begripvol en zelfs erg boos. Ik moet dan echt even een tijdje bijkomen en ben ik erg blij dat diegene die dit veroorzaakt heeft niet aanwezig is op dat moment.

Dus hebben we maar uiteindelijk zo veel mogelijk planten "gereanimeerd" en weer geplant in de hoop dat ze het weer gaan doen. 

Dan toch maar wat foto's van het geschoren spul: