Sponsoring door Jasper van der Wurff.

21-04-2016 21:47

Jasper van der Wurff heeft ons een Warré kast gekocht; natuurbouw. Met trots zetten we de kast ook graag bij onze andere bijenkasten. Dank je wel Jasper voor de gulle gift.

De bijen bouwen vanaf de toplatten, waaraan een klein stripje was is aangebracht, geheel hun eigen raat. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van kunstraat. Benodigde extra kastdelen worden van onderen toegevoegd.

Aangezien de bijen van nature het broednest beneden en de honing boven willen, zullen de bijen al bouwende hun broednest naar beneden migreren zodat kastdelen bovenin uiteindelijk alleen honing bevatten. (Wikipedia).

 

Warré!

Wat een prachtige kast om bijen in te huisvesten! Je kan zelf meegenieten door de achterste vensters en ook mensen die een bezoek brengen mee laten kijken.

In de Warré kast bouwen de bijen natuurbouw aan toplatjes. Een prachtige kast voor imkers die biologisch willen werken. We merken ook dat mensen die de biologisch-dynamische manier uit willen werken deze kast in gebruik nemen.

In de zomer van 2011 hebben we één kast bevolkt met een zwerm en nu nog kijken we af en toe door de ruitjes in de kast. Héél mooi!

In bijgaande afbeelding ziet u de kast in de samenstelling zoals deze geleverd wordt. De kast is van Siberisch lindehout. We adviseren de buitenkant te schilderen en de binnenzijde met gekookte lijnolie te behandelen. Wilt u meer broedkamers erbij, geen probleem, die kunnen los geleverd worden.

Zie: www.dewerkbij.nl/WARRE.php
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Of lees ook: dezelfvoorzieningsbijbel.blogspot.nl/2013/02/de-bijenkast-van-abt-warre.html