Surgihoney, een 'superhoning'!

14-10-2013 13:59

Volgens een artikel in The Daily Mail is er een nieuw soort 'superhoning' geproduceerd die "geweldige resultaten" oplevert voor de behandeling van wonden en infecties.

 

Het nieuwe bio-product Surgihoney werd al meer dan een jaar getest bij baby's, 'nieuwe vrouwen', kankerpatienten en ouderen in ziekenhuizen in Hampshire.

Wonden en infecties, met inbegrip van de ziekenhuisbacterie MRSA, genezen in een tijdspanne van enkele dagen. Infecties die kunnen ontstaan aan een keizersnede werden door toepassing van Surgihoney gehalveerd.

 

Volgens dr Matthew Dryden, een microbioloog en consultant bij deze ziekenhuizen in Hampshire zal Surgihoney een impact hebben op de behandeling van wonden over de hele wereld. "Honing wordt al duizenden jaren gebruikt voor zijn helende krachten, Surgihoney kan bacterien, parasieten en schimmelinfecties doden en wonden sneller genezen. Surgihoney is een natuurlijk product dat de infectiebron zal doden zonder het weefsel te beschadigen".

 

Ian Staples, zakenman, financierde wetenschappers in Ierland om de unieke genezende elementen in de honing te onderzoeken welke verzameld wordt uit honingkasten bij een bioboerderij in Zuid-Chili.

Surgihoney heeft een licentie gekregen van de Medicines and Healthcare Products Regulatory Authority (Verenigd Koninkrijk).

Op dit moment is Surgihoney nog niet verkrijgbaar in de winkel.

 

Bron: Valerie Elliott, 11-08-2013, The Daily Mail