telefoontje van de politie!

13-05-2017 18:35


Dinsadag 9 mei 2015
 

Vanmiddag een telefoontje van de Politie????!!!!! Ik schrik dan toch even, dan gaat er van alles door je hoofd: is er iets met Iris of Raymond of ......?

Gelukkig niet, het was "maar" een zwerm en nog bij het politiebureau van Sliedrecht ook! Je zou denken: die bijen hebben de plek goed uitgezocht, ze zitten zeker veilig.

Ik was wel eerste ter plaatse, maar ik had geen spullen bij me, dus kon ik niet de zwerm vangen, hoewel, achteraf had ik het misschien wel met een doosje kunnen doen. Er zijn imkers die de bijen overal in kunnen scheppen, als de verpakking ook maar weer dicht kan. Ze moeten tenslotte verhuisd kunnen worden.

 

Na Raymond gebeld te hebben ben ik dus meteen naar het politiebureau gegaan. Ik blijf uiteindelijk ook altijd nieuwsgierig...

Het duurde wel wat lang voordat Raymond arriveerde, maar ik heb gezellig zitten kletsen hoor met 2 agenten. Ben vergeten te vragen hoe ze heetten bedenk ik mij net.

Ja, en dan kwam Raymond, eindelijk, zal je zien, vangen we de zwem niet in één keer, nee, zelfs niet in twee keer maar pas na drie keer. Ik ben tussentijds maar weg gegaan want het lammetje moest ook weer gevoerd worden. 

 

Toen Raymond thuis kwam, ik geloof wel een uur later dan ik vertrokken ben, bleek dat er allerlei mensen waren komen vragen wat hij aan het doen was. En dan, voor je het weet, ben je een uur verder. Zo gaat dat als je over bijen praat.

Al met al; de zwerm zit in de 6 raamskast en dat was tenslotte de bedoeling. Maar eerlijk gezegd: geef mij maar een zwerm die je in één keer kunt scheppen, kun je daarna nog andere dingen doen dan zitten wachten tot de dames (en enkele heren) zich willen vervoegen in de kast.