Update van situatie

14-02-2014 11:48

Doordat ik het idee/gevoel heb dat Mama vrij snel zal gaan bevallen ben ik mijn oude artikelen/berichten eens gaan teruglezen. Op 11 maart vorig jaar was er nog geen lammetje geboren. Waarom ik dan denk dat het dit jaar eerder zal zijn? Geen idee. Ik ben benieuwd of Mini nu ook drachtig is. Vorig jaar heeft ze geen lammetje "voortgebracht". Het zou vrij frustrerend zijn als het dit jaar ook niet zou lukken.

Overigens brengen we de leenram terug op 1 maart. Het is een vriendelijk dier naar ons mensen, maar is dominant tegen de andere schapen. Verder heeft hij al een hek gemold met zijn koppig en aanhoudend geram.

 

Het weer is voor de bijen zo slecht. Althans, het is niet echt koud geweest deze winter. Ze zijn wellicht actiever dan we denken en gebruiken meer voeding dan in een koude winter. Het kan zijn dat er al koninginnen heel enthousiast eieren aan het leggen zijn. Er is een volk waarvan Raymond toch vond dat de kast erg licht was bij het optillen en dus hebben we dit volk extra voeding bijgegeven (jawel, samen ondanks mijn allergie). Toch blijft het vervelend, vind ik, om zo'n volk dan even open te maken. Het waait heel hard en het broed annex volk koelt snel af. Ze waren dan ook niet blij en hebben dit ook laten zien, inderdaad met de angeltjes, we zijn niet geprikt overigens dankzij de beschermende kleding.

Ik hoop op warm en zonnig weer zodat we de kasten kunnen open maken en kunnen inspecteren welke volken er nog leven. Dit jaar vrees ik toch dat we 2 volken verloren hebben.

 

Even een ander bericht: we hebben een zijdehoender hen broeden op 5 eieren. Ze is wat onhandig met de eieren, 's morgens moet ik er wel eens één terugleggen onder haar, die is ze in de nacht 'verloren' zeg maar. Gelukkig is er dan een andere hen die de taak overneemt doordat ze allemaal bij elkaar gaan zitten om te slapen en zo het ei warm houden. Zijdehoenders zijn geen hoogzitters, ze zullen niet op stokken gaan zitten zoals andere rassen doen. Over 2 weken hopen we enkele kuikens te hebben. We wachten maar af.

 

Verslag van de immunotherapie. Ik ben gisteren weer een injectie gaan halen en blijk op een inhoud van vloeistof te zitten wat overeenkomt met 2 bijensteken. Ik moet zeggen dat ik blij was dit te horen. Maar voorzichtig blijven blijft belangrijk, een mogelijkheid van zo'n 10% blijft bestaan op een allergische reactie na een steek door een 'echte' honingbij.