Update

30-11-2015 14:17

-Tot nu toe heb ik de ram nog geen interesse zien vertonen in de ooien. Met een beetje pech hebben we het komend jaar geen lammeren als hij zo doorgaat.

 

-In Sliedrecht schijnt er een ratten"overlast" te zijn heb ik gehoord. Ik kan wel vertellen dat zij achter ons huis aan het heien zijn omdat er een nieuwe school gebouwd wordt op dit moment. Wellicht dat (o.a.) de ratten oprukken naar de huizen hierdoor. Verder is eind vorig jaar enkele meters verderop een manege afgebroken die verhuisd is naar een andere plek in Sliedrecht. Toen heb ik al gezegd dat we overlast zouden krijgen van de ratten die daar zaten. Je zag ze gewoon overdag in het konijnenhok zitten dat naast de stallen stond. 

 

Met andere woorden, ik heb overdag een rat zien lopen bij ons achter in de tuin en dicht bij de schuur. En vannacht heeft één van onze katten twee ratten gevangen en bij de achterdeur neergelegd. Bij de buren komt de gemeente regelmatig de rattenvallen controleren. Ik kan of wil, geen gif neerleggen omdat ik bang ben een kat te kunnen vergiftigen. Nu weet ik wel dat de gemeente van die dichte bakken gebruikt, maar toch. Overigens lopen er zoveel katten rond het huis, ook die twee van een buurvrouw verderop, dat ik denk dat er bij ons goed gejaagd wordt op de ratten. 

 

-Het verzamelen van de kerstpakket voedingswaren begint op te schieten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje dom bezig ben geweest door te verwachten dat de kaas en chocolade bonbons snel gemaakt konden worden. Blijkt dat kaas toch wel enige tijd moet liggen om te rijpen. Heb ik geluk gehad dat er toch nog tijd voor was.

Voor mensen zoals wij die hun werkzaamheden op een hobbymatig niveau uitoefenen betekent het gewoon dat er naast de vaste baan vaak in de vrije tijd de producten gemaakt moeten worden. Of dat nu chocoladebonbons zijn, koekjes, schuimpjes of mosterd. 

Dat maakt het product ook zo speciaal vind ik. Niet grootschalig gemaakt, maar zeker met de nodige aandacht en liefde. 

- As we speak wordt de mede van de eigen Balsemienhoning gebotteld.