update

09-04-2017 19:15

Tuinverbouwing

Update 01-04-2017: Sorry, nog steeds geen ├ęchte vorderingen gemaakt met mijn verslag.

Nog steeds geen lammetjes overigens, maar de schapen lopen wel alweer bij ons! Het is duidelijk dat ze erg moeten wennen, vooral dat weer op stal gaan

 's avonds. Steven moet weer een beetje gaan wennen en weer vertrouwd met ons worden, hij laat zich nu niet echt benaderen. Hoe snel dieren kunnen veranderen van gedrag in de loop der tijd.

De wilde katten die bij de schapen rondliepen op het terrein krijgen van mij elke avond nog brokjes. Ze gaan minder eten, je merkt echt dat het warmer wordt en dat ze minder voeding verbranden om warm te blijven. Overigens zie je wel het verschil in grootte van de kittens die we gehouden hebben uit een nest van eind oktober tegenover de kittens die geboren waren rond juni ervoor. De moederpoes zal alweer bevallen zo rond eind mei verwacht ik. Ik hoorde trouwens dat de eigenaar van de katten eind juli vertrekken moet van de grond waar hij zijn koeien en schapen heeft "lopen". Wat gaat hij dan met de 7 katten doen? Ik wil er niet over nadenken eigenlijk....

Update 21-03-2017:

Wat een werk al de foto's en gegevens over de veranderingen in de tuin uit te zoeken zodat alles geplaatst wordt in een overzichtelijk werk-ontwikkelingsverhaal in de loop van de tijd. Veel foto's, veel opzoeken, uitzoeken en tekst erbij zetten. 

Anno 21-02-2017:

Het is me wat zeg die tuinverbouwing, want dat is het inmiddels wel als ik al de rommel zie liggen in de tuin.

Na het spitten, planten en struiken te hebben verplant en zelfs de sneeuwklokjes ergens anders gezet te hebben, bedenk ik mij vandaag dat ik toch wel aan een heftig project begonnen ben al zeg ik het zelf. 

We hebben de bijenkasten een nieuwe plek gegeven in de tuin, we denken een betere plek te hebben gevonden voor ze omdat ze sneller in de zon komen te staan in de ochtend. 

De wilgen geknot, oude kippenhokken uit elkaar gehaald, grond en zand verplaatst van de ene plek naar de andere plek, klimop verplaatst, tegels weggehaald en weer ergens anders neergelegd. Enzovoort.

 

Kijk maar voor wat foto's op : Tuin/Gebeurtenissen 2017.