Verslag 2de dag Jumbo van Geest

19-01-2015 11:09

 

Zaterdag 17 januari, 2de dag Jumbo, ditmaal heel dik aangekleed, t-shirt met korte mouwen, t-shirt met lange mouwen, wollen trui en nog bevroren eind van de dag. We stonden namelijk bij de vlees- en kaasafdeling en de koeling zorgde ervoor dat het erg koud was zeker als je niet rondliep.

 

Het is moeilijk om mensen aan te spreken en te vragen of ze van onze honing willen proeven. Ik moest echt een drempel over zeg maar. En mensen denken gauw dat alle honing hetzelfde smaakt en slaan ze ons aanbod af. Dan is het zeker moeilijk om ze te overtuigen toch te proberen.

Maar we hebben het gedaan die twee dagen en het was erg leuk om te doen. We kwamen zelfs bekenden tegen en met sommige mensen bleven we even praten omdat ze vragen hadden. Toch vond ik ook dat er best wel veel klanten de naam van-de-baanhoek kenden. Ze waren er wel eens langs gefietst of hadden er ergens over gelezen. 

 

Zaterdag viel het ons een beetje tegen met die drukte van winkelende mensen, maar aan de andere kant, de Jumbo is ook zo groot geworden dat het niet eens meer opvalt hoeveel mensen er daadwerkelijk rondlopen. En rondlopen deden ze hoor, soms zagen we wel iemand drie keer langskomen bij ons plekje. Of dat nu kwam doordat ze nog veel niet wisten te staan in de nieuwe winkel of omdat ze de boodschappen niet geordend hadden op het lijstje, ik weet het niet. In dat opzicht ben ik een slechte klant, ik weet wat ik hebben wil en ga in een sneltrein vaart door de winkel heen, schap na schap. Ik snuffel dus niet en eerlijk gezegd kijk ik ook niet echt om mij heen om te kijken of er een product goedkoper aangeboden wordt. 

 

Welnu, al met al hebben we zo'n 50 potten verkocht, niet slecht zou ik zeggen! Er wordt nog een plekje ingericht voor alle streekproducten bij elkaar in de buurt van de vleesafdeling. 

Overigens wil ik toch nog even zeggen: respect voor het personeel! Ze werken héél hard en zijn erg behulpzaam als een klant een vraag heeft. Kijk, dat zien wij dan weer als we daar zo staan......