Verslag Landelijke Open Imkerijdag

17-07-2013 18:13

Zaterdag en zondag 13 en 14 juli 2013 hebben we een Open Imkerijdag gehouden.

Dat houdt in dat iedereen mag komen kijken naar de bijen en vragen kan stellen over datgene wat ze altijd al hadden willen weten over de honingbij. Opvallend was dat er zaterdag veel kinderen kwamen samen met de ouder(s). Op zondag kwamen er meer mensen die terloops langsfietsten en nieuwsgierig waren naar de tuin en de bijen. Het waren twee mooie zonnige dagen. Het was gezellig en interessant om mee te mogen maken: mensen voorlichting geven over de honingbij en haar leven.

We hadden enkele gebruiksvoorwerpen en folders klaargelegd. Tevens een honingslinger en wat kasten met raat, zodat het ook makkelijker was om uitleg te kunnen geven over datgene wat een imker zoal doet en moet doen. We hadden kleine potjes honing gemaakt en ingepakt samen met een zakje bloemenzaad van de Nemophila menzieslii; het Bosliefje. Als een presentje voor die mensen die langsgekomen waren en natuurlijk ter sponsoring van de natuur.

En dan een paspop aangekleed met imkerpak neergezet boven aan de dijk samen met een kleine vitrinekastje met gebruiksvoorwerpen van de imker in de hoop aandacht te trekken van voorbijgangers. Is goed gelukt. Het is moeilijk om mensen over de streep te trekken om toch te komen kijken merkten we. Misschien volgend jaar een kleine advertentie zetten in de plaatselijke krant zodat we nog meer mensen bereiken kunnen betreffende de Open imkerijdag.

Wat we wel gemerkt hebben op deze dagen is dat de mensen die gekomen zijn erg begaan zijn met de honingbij en zich er van bewust zijn dat de insecten het erg moeilijk hebben de afgelopen jaren.