Wat een fantastisch product! Echt waar!

29-04-2017 20:49

Vandaag, zaterdag 29-04-2017, zijn we op zakenreis(je) naar Brugge gegaan.

We gingen gericht op (be)zoek bij Olivier Maes, verantwoordelijk voor de bestellingen evenals de logistiek voor de familie De Winter-Maes. Nu zult u misschien denken: "Wat is daar nu zo bijzonder aan?", wel laat ik u dat meteen vertellen.

 

Danny De Winter en Katrien Maes, een echtpaar, hebben een grote boerderij gekocht 'Het Landhuys' te Ruddervoorde in Belgie. Daar in die grote boerderij omringt met een grote tuin, moestuin, kruidentuin en een boomgaard met wel 70 oude fruitbomen, maken en creeren zij in hun professionele grootkeuken Konfituren, zowel gesuikerde als ongesuikerde jams (*), die ambachtelijk gemaakt worden ZONDER smaakstoffen, ZONDER geurstoffen, ZONDER kleurstoffen en ZONDER conserveringsmiddelen. Het toepassen van kristalsuiker beperken zij tot 30% op 1kg fruit! 

Zij gebruiken een gelei welke zijzelf maken uit een kooksel van verse appels en citroensap als verdikkingsmiddel.

 

* De suikervrije jam bevat Erythritol, Acesulfaam en een Stavia extract. 

Erythritol is een suikeralcohol, ook wel polyol, die van nature voorkomt in vruchten en gefermenteerde levensmiddelen. Polyolen zijn niet-intensieve zoetstoffen. Ze zijn half zoet/bijna niet zoet als gewone tafelsuiker. Vrijwel alle polyolen zijn natuur-identieke stoffen. Omdat Erythritol wordt gewonnen via natuurlijke fermentatie van glucoe door gist maakt het erythritol tot enige echte natuurlijke polyol.

Acesulfaam is een zoetstof, bevat geen koolhydraten).

 

Hun passie voor hun eigen product voert hen zo ver dat zij inmiddels 150 soorten verschillende jams hebben gemaakt, zelfs jams met een kruidencombinatie, een bloemencombinatie, met een drankcombinatie of verschillende fruitcombinaties.

 

Wijzelf hebben enkele jams mogen proeven in hun winkel op de Smedenstraat 41 te Brugge. Een winkel die alleen op de zaterdag open is omdat er zoveel tijd omgaat in het maken van de jams dat alle tijd goed benut moet worden. 

De winkel is landelijk ingericht en overal stonden potten (of bokalen) met verschillende soorten jams. Jam van Frambozen, maar ook van Peren met honing of Abrikoos lavendel, een Appel Calvados (alcohol) of Aardbei champagne, maar natuurlijk ook Pruimen, Rabarber of Veenbes. Ik heb een Witte Perzik rozenblaadjes geproefd en vond hem plezierig verrassend van smaak.

 

Het is werkelijk een eer om zo een mooi en eerlijk product, gemaakt met alle aandacht en liefde voor het Pure in de vrucht, te mogen wederverkopen en zullen dat ook doen met alle aandacht en liefde dat het product verdiend.

Naast het feit dat we de jams van huis uit zullen verkopen binnenkort, zullen we ook enkele smaken (uit de 150 smaken) verkopen op braderien en markten.

 

U kunt Danny De Winter en Katrien Maes hun producten vinden op de zaterdagen in Brugge op de Smedenstraat 41 van 09.00 tot 18.30 uur alwaar Olivier en zijn zus Louise u graag te woord staan en verder helpen aan een jam die u zeker zal bevallen!

www.jamjam.be/

 

Voor de liefhebbers hebben zij een boek uitgebracht met enkele van hun eigen gemaakte recepten of zoals Danny en Katrien het zelf omschrijven in hun voorwoord:

 

"Hier, midden in het groen, wijden we ons volledig aan onze confituren. Nog meer inventieve combinaties, nog meer verrassende smaken, nog meer confituur. We doen alles zelf: van de recepten bedenken over de perfecte glazen bokalen vinden tot en met urenlang in de potten roeren. En dat smaak je. Elke bokaal is verschillende keren door onze handen gegaan en met liefde gevuld. En omdat zo'n confituurliefde zich moet kunnen verspreiden, besluiten we om dit boekje te maken en enkele van onze confituurgeheimen te verklappen. Zo willen we confituurfans inspireren om zelf aan de slag te gaan. Want alleen dan besef je hoeveel geluk er in een klein bokaaltje kan schuilen".