Wat een ravage

22-02-2018 09:08

Gistermiddag laat zag ik dat ze met een graafmachine bij ons achter de omheining struiken en bomen aan het verwijderen waren. We hadden een mededeling gekregen van de gemeente dat er knotwilgen verwijderd zouden worden bij Baanhoek West ter voorbereiding op de komende bouw van nieuwe woningen. (Het is dan maar de vraag wanneer ze daadwerkelijk zullen beginnen met de bouw). Maar dat deze rij bomen achter ons huis er ook uitgehaald zouden worden, dát hadden we niet begrepen uit de brief.

 

Nu staat er een hele grote wilg die onze bijen (en andere bijen van verschillende imkers uit de buurt) de nodige stuifmeel bezorgt die cruciaal is voor de bijen om hun larven te voeden. Een belangrijke start voor hen in het voorjaar. 

Het zou vreselijk zijn als ze deze oude, grote boom ook gaan vellen. Wat mensen niet begrijpen is dat elke boom die ze verwijderen ook ons minder zuurstof zal verschaffen. Maar als ik op de snelweg rij zie ik tevens hoeveel plastic en andere rommel zomaar uit de auto gegooid wordt. Wonderbaarlijk hoeveel mensen denken (neem ik aan) dat de rommel voor het nageslacht is om op te ruimen. 

 

Ik erger mij aan het vuil wat in de natuur ligt. Maar ook veroorzaakt door bouwbedrijven die piepschuim, plastic en zelfs pellets in het water terecht laten komen en niet de moeite nemen dat weer op te ruimen, Helaas geen foto's van gemaakt. 

 

Kan de gemeente niet die slootjes schoonhouden en de plastic flessen, plastic tassen e.d.  eruit vissen?

Het leven draait te veel om geld, in alle opzichten. Zoals bedrijven die hun personeel eruit gooien omdat ze geen winst genoeg meer maken. Verkeerde belangen verstrengelingen. Ga zo maar door.

 

We gaan ooit dood. Wat heeft het leven ons opgeleverd aan positieve handelingen naar andere mensen? Geld kunnen we niet meenemen....Kunnen we met trots zeggen "ik heb goed gedaan in mijn leven door andere mensen te helpen die het moeilijk hadden!". 

 

Wat het kappen van bomen niet kan veroorzaken..............