Wat is nu werkelijk dierenliefde?!

03-09-2015 13:26

 

Bij onze schapen, die momenteel op een weiland lopen wat we gehuurd hebben, lopen sinds een maand -ongeveer- drie rode kittens van ongeveer 12 weken oud. Omdat ze zo mager eruit zagen zijn we ze gaan voeren, 's morgens brokken en 's avonds vlees.

De kittens pakte ik niet op vanwege het feit dat ze onder de vlooien zaten. Hun huid was zwart van de vlooienuitwerpselen. Bij het voeren afgelopen dinsdagavond wilde de kleinste en magerste niet meer eten. Ongerust heb ik ze meegenomen naar huis, ze gewassen, ze ingespoten tegen de vlooien en ze wederom gevoerd. De volgende dag ben ik 's middags met ze naar de dierenarts geweest, die constateerde dat ze toch wel verwaarloosd waren en vol wormen zaten vanwege dikke en opgezwollen buiken. Dus, bij die dierenarts, meteen wormpillen erin gedaan. En voor een kitten kregen we oogzalf mee omdat die een ontstoken oog had. Overigens bleken ze bij controle niet gechipt te zijn.

 

Nog diezelfde woensdagavond werd ik opgebeld door een, nogal agressieve, man. Hij zei de eigenaar te zijn en wilde diezelfde avond (gisteren dus) zijn kittens weer bij dat weiland hebben lopen. Even voor de duidelijkheid, daar woont dus niemand, de dieren moeten schuilen in stallen.

Hij begon te dreigen aan de telefoon met de politie, het zelf komen ophalen van de katten bij ons en uiteindelijk dat hij mijn schapen mee zou nemen als ik de kittens niet direct terugbracht. 

Dierenbescherming en dierenpolitie gebeld die zeiden niets te kunnen doen vanwege het feit dat ze niet weten waar deze man woont. Ik wist niet wie het was en kon ze alleen zijn telefoonnnummer doorgeven.

 

Samen met Raymond ben ik dan meteen naar het weiland gegaan om te kijken of we deze persoon konden spreken. 

Hij stond ons al op te wachten en werd meteen weer agressief. Nu ben ik geen goeie in zo'n situatie want als iemand zo op mij reageert word ik ook erg boos. Maar Raymond is gediplomeerder en wist uiteindelijk de man te kalmeren en hem uit te leggen waarom we de kittens hebben meegenomen. 

Maar alles wat we zeiden over wat de dierenarts had geconstateerd was volgens hem allemaal onzin.  Ach ja, en wat kun je dan nog doen?!.

We hebben de kittens teruggebracht -tenslotte is hij wettelijk de eigenaar- in de hoop dat hij ze beter zal behandelen voortaan.

 

Vanmorgen ben ik bij de schapen geweest, ik voer ze 's ochtends en 's avonds bij, en zag de kittens. Heb ze eten gegeven en toen zag ik al dat er nieuwe vlooien op hen liepen.....

Wat is nu werkelijk dierenliefde? Ik vraag het mij af.