We zijn op de vingers getikt...

15-03-2015 12:21

Afgelopen vrijdagmorgen werd ik gebeld door een bestuurslid van de volkstuinvereniging waarvan wij de moestuin huren...

Vriendelijk werd ons verzocht vóór 19 maart onze moestuin op te ruimen omdat die er gewoonweg niet uitzag. Hij heeft volledig gelijk! Wij hebben de tuin verwaarloosd afgelopen jaar.

Omdat we natuurlijk het tuintje niet kwijt willen hebben we ons zaterdag aan het werk gezet en met een goed resultaat mag ik zeggen (de foto's spreken voor zich).

Weet je, eigenlijk hadden we deze waarschuwing nodig om toch even op dit moment onze prioriteiten te veranderen. Afgelopen jaar hebben we veel gedaan voor andere mensen in de weekenden en dan blijft er veel liggen op den duur van ons eigen werk. Maar goed.

Begin:

Halverwege:

Eind:

 

De gemeente heeft de wal aangelegd van het moestuincomplex en hebben om het onderhoud te vermakkelijken groot hoefblad gepland. Het is werkelijk een onkruid wat snel door de tuinen groeit en gezien wij al een hele tijd niet geweest waren staat het ook uitgebreid in onze tuin.

Ik ben begonnen die wortels eruit te scheppen, maar het zijn er zoveel dat ik terug moet gaan om de rest eruit te scheppen. Overigens is het een hele goede drachtplant voor de honingbijen en andere insecten en heeft prachtige bloemen, maar zet hem niet in je bloementuin want het duurt werkelijk een jaar of twee voordat je het weg hebt. Wij zijn nog steeds bezig om het klein hoefblad te verwijderen uit onze bloementuin . Het is bijna niet te doen gewoon.