De verplichtingen die 'Propolia' zich opgelegd heeft zijn:

 

Bescherm de honingbij en zijn omgeving.

Omdat de bescherming van de biodiversiteit onze prioriteit is, verbinden wij ons dagelijks, via verschillende projecten en activiteiten om de natuur, de honingbij en onze nationale bijenteelt te beschermen. We hebben ervoor gekozen om onze aanpak te certificeren met verschillende bio-labels.
 

Gelabelde biologische producten:

Bij onze zoektocht naar actieve ingrediënten van planten, geven we de voorkeur aan de maximale waarde van biologische landbouw, meer respect voor onze omgeving en garantie voor de kwaliteit van de grondstoffen die in onze producten worden gebruikt.

 Onze belangrijkste producten zijn van gecertificeerde biologische ingredienten gemaakt en zijn gecertificeerd volgens de Ecocert van natuurlijke en biologische cosmetica en voldoen aan diens eisen en normen. Voor meer informatie: Ecocert-website

 

 

Onze gecertificeerde biologische producten profiteren van het Europeselabel dat u producten garandeert die voor minimaal 95% uit agrarische ingrediënten van biologische oorsprong bestaan. Voor meer informatie: Agence bio

 

 

Tevens garanderen wij u dat onze gecertificeerde biologische cosmetica producten  garandeert gemaakt zijn met gebruik van plantaardige ingrediënten voor ten minste 95% uit de biologische landbouw. Voor meer informatie: Cosmebio-website

 

Hoge kwaliteit propolis dat geoogst wordt door onze collega-imkers:

We garanderen dat de gebruikte propolis van optimale kwaliteit is en wordt geselecteerd op basis van zijn werkzame  stoffen. Daarom is de propolis afkomstig van de bijenstallen van onze collega imkers met wie we regelmatig contact hebben.

De door hen geleverde propolis wordt gezuiverd en verwerkt op ons unieke productiewijze in ons eigen laboratorium.

De goedkeuring van Propolia-producten geeft daarom de garantie van kwaliteitsproducten, die in Frankrijk worden gemaakt en waarvan propolis de belangrijkste grondstof is. Het gebruik van de propolis stelt ons tevens in staat collega imkers te ondersteunen in hun werkzaamheden.

 

Ondersteuning van initiatieven voor de bijenteelt:

Onze steun aan het UNAF
 

Marc-Alain Bernard, directeur van firma Propolia, heeft de honingbij altijd als een royalty behandeld: zijn liefde voor de honingbij is terug te vinden in de kwaliteit van zijn producten. Hiervoor gebruikt hij hoogwaardige producten gefabriceerd door de honingbij in de bijenkast. 

logo-UNAF"Willen wij de honingbij behouden, zullen we samen met onze collega-imkers binnen de UNAF (Unie van Franse imkers) moeten zorgen voor de bescherming van de honingbij .

Omdat onze leefomgeving rust op een ecosysteem waarbij de honingbij een onmisbare schakel is, ondersteunen wij de lokale bijenteelt.

Samen en dankzij uw hulp ondersteunen we de UNAF sindsdien actief. 

Donor-Bronze-SoutienUNAF

Voor elk product dat op onze website 'propolia.com' wordt gekocht, wordt € 0,25 gedoneerd aan de UNAF.

Zodat, beetje bij beetje, de situatie van de Franse bijenteelt een mooie toekomst tegemoet gaat". 

 
 
 
 
 

We ondersteunen ook de vereniging Abeille, Sentinelle de l' Environnement, opgericht door UNAF, die dit jaar zijn 10-jarige bestaan ​​viert!

Dit programma mobiliseert onze bedrijfspartners om het grote publiek te informeren en voor te lichten over de fundamentele rol die de honingbij speelt voor de biodiversiteit en voor onze voedselvoorziening.

 

We steunen de vereniging "The Friends of the Opal Bee Museum"

Sinds 2010 ondersteunen we deze  vereniging die de armste inwoners van Madagaskar helpt.

De vereniging organiseert verschillende projecten om de inwoners te leren zelfstandig hun levensvoorzieningen te volzien. Tevens hebben zij al 2 bijenstallen gecreëerd, een bijen-onderneming opgericht voor verschillende dorpen en heeft meer dan 50 bijenkorven geïnstalleerd, maar bovenal biedt het drinkwater aan meer dan 10.000 inwoners!

Het project waaraan wij onze bijdrage hebben geleverd heeft mogelijk gemaakt om een ​​weeshuis te bouwen voor 35 armoedige kinderen.

 

Een gecertificeerde oorsprong "Zuid-Frankrijk" 

Zuid-Frankrijk label voor Propolia®Sinds 2016 is een deel van ons assortiment voorzien van het Zuid-Franse label , wat een extra kwaliteitsgarantie inhoudt. 

 

 

 

Producten van het merk Propolia

 

Te koop via onze webwinkel: www.honing-en-zo.com

 

 

Bestaande uit de volgende producten: 

 

- Pure propolis producten

- De keel-, mond- en ademhalingsproducten

- De benen en de spieren producten

- De conditie ondersteunende producten

- Lichaamsverzorgende producten

- Beauty & Bodycare/ cosmetische producten

- Koninginnegelei producten

 

- Huisdier verzorgende producten

 

 

Propolia en zijn nieuwe folder:

 
www.scribd.com/document/263359978/Catalogus-Propolia-NL
 
De producten uit deze folder zijn bij ons te verkrijgen. Die producten die niet vermeldt worden bij ons overzicht kunnen we (in de meeste gevallen) wel bestellen voor u.