Gebeurtenissen 2015

 
 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 14 februari 2015.

 

Zaterdag 16 januari 2015:

Eigenaren van Geest van de Jumbo op de Populierenhof willen graag streekproducten promoten vandaar dat ons gevraagd is door hen of wij ook wilden komen om onze honing te laten proeven in de winkel.

 

Dus vandaag hebben we van 11.00 tot 17.00 uur in de Jumbo van Geest gestaan om onze honing aan te bieden aan de winkelende mensen. Ze mochten proeven van de honing en veel mensen waren verbaasd over de zachte smaak van de Balsemien honing, Ik denk dat veel mensen denken dat alle honing hetzelfde smaakt. 

 

Het was leuk om te doen, vanwege het lange staan ook wel een beetje vermoeiend, maar zeker voor herhaling vatbaar. Morgen gaan we ook staan van 10.00 tot 17.00 uur. Het zal dan wel drukker zijn denk ik, tenslotte is het zaterdag...

Zondag 17 januari 2015:

Vandaag dus voor de 2e keer de Balsemien honing gepromoot. Het was minder druk dan we dachten, maar misschien komt dat ook doordat de winkel erg groot is. We waren ook vandaag een beetje bevroren, we stonden in de vershoudafdeling waar natuurlijk veel gekoeld wordt en de temperatuur dus daalt. Ondanks onze dikke kleding hadden we het aan het eind van de dag wel koud gekregen. 

Donderdag 22 januari 2015:

Bericht gekregen van Mevrouw van Geest dat ze in totaliteit al 52 potten hadden verkocht en dat er nog maar één pot in het rek stond. Of we weer 10 potten wilden brengen. Nou dat deden we graag natuurlijk. Leuk dat mensen zo geinteresseerd zijn in onze honing. En overigens in de andere streekproducten die gepresenteerd worden.

Woensdag 4 februari 2015:

Gisteren ben ik even de bijenkasten gaan checken die op een andere plek staan dan bij ons thuis.

Daar hebben we een korf staan met bijen waarvan ik vrees dat het niet meer bevolkt is, geen geluid te horen, geen bij gezien die even rondvloog, terwijl de andere kasten wel enkele bijen hadden die rond hun kast vlogen. 

De korf in de zomermaanden vorig jaar:

Zaterdag 14 februari 2015:

Klein berichtje: het Buckfastvolk heb ik gisteren en vandaag zien vliegen, dat zelfs met deze temperatuur van enkel 9 graden. Hoeveel volken zullen het halen? Is elk jaar weer afwachten. Nu is de Buckfast gauw sneller met broed in het voorjaar dan de Carnica, laten we hopen dat de Carnica's gewoon nog even niet willen vliegen. 

Ik kan via een kweker weer een P moer Buckfast aanschaffen op 3 Simplex ramen. Ik hoop dat het lukken gaat, ook hij moet even kijken hoe zijn volkjes de winter doorkomen.