Propolia; Franse fabricant die werkt met pure propolis:

 

Te koop via onze webwinkel: www.honing-en-zo.com

 

 

Het merk Propolia is volledig Biologisch gecertificeerd zowel naar Europese als naar Franse wetgeving.

 

Propolia is het belangrijkste product van Apimab Laboratories (www.apimab-laboratoires.fr/)  welk product gecreeerd is door meneer M. Bernard, eerder zelf imker eerst werkzaam als voorzitter van Apimab en inmiddels directeur. 

Hun wetenschap bestaat uit de heilzame werking van alle producten geleverd door de bijen, niet alleen de honing, maar ook het stuifmeel, de bijenwas, de royal jelly (koninginnengelei) en natuurlijk: de propolis.

 

Het heeft hen geinspireerd om verschillende producten te creeren vanuit deze krachtbronnen en wel in de vorm als voedingssupplement, maar ook als genezings-, cosmetica- en in reinigingsproducten.

Hun waarde betreffende hun producten bestaat hieruit dat:

- de kwaliteit van het product voorop staat

- ze enkel werken met biologische plantaardige en natuurlijke producten

- hun producten niet op dieren zijn getest

- de producten voldoen aan de Europese en Franse regel- en wetgeving

- de gebruikte ingredienten voor hun producten geleverd worden door Franse imkers

- verder verlenen zij onderwijs over de honingbij en ondersteunen andere bij-gerichte activiteiten

 

Inmiddels bieden zij een scala aan producten aan waarin propolis en andere ingredienten van de bijenkorf in verwerkt zijn.

Zo hanteren zij de volgende lijnen:

- koninginnegelei ampullen en in pure vorm verpakt

- pure propolis tabletten, capsules, poeders

- producten voor de spijsvertering 

- producten voor de weerstand en energie

- producten voor de gezichts-, huid-, lichaams en haarverzorging

- producten voor de keel en neus

- producten voor de gezichtsreiniging en allerlei zepen

- producten ter verzorging voor huisdieren

Zie propolia.com/boutique

Voor de website van Propolia zie propolia.com/

 
 

Korte omschrijving van datgene wat verteld wordt op hun website:

"Propolia is al meer dan 30 jaar het belangrijke merk van Apimab Laboratories. Apimab Laboratories is opgericht door M.Bernard in 1979 te Clermont d' Hérault in Frankrijk. De heer Benard is momenteel gepensioneerd maar is nog steeds een gepassioneerd imker.

Een imker die van zijn bijen houdt en sterk gelooft in de therapeutische eigenschappen van de bijenproducten, welke hij zelfs hoger acht dan de honing. Met deze bijenproducten bedoelt hij propolis, stuifmeelpollen, koninginnegelei en de bijenwas, hoewel hij de honing toch niet uitsluit.

Hun overtuiging bestaat hieruit dat propolis en de andere bijenproducten ons elke dag bijstaan op welke manier dan ook. 

 

In het laboratorium wordt voortdurend de techniek van de zuivering en extractie van de Franse propolis verbeterd. Hun relatie met de Franse imkers, de leveranciers van hun benodigde bijenproducten, is van groot belang: de imkers zijn uiteindelijk de bewakers van de kwaliteit van hun producten als ingredienten en ze dienen respect voor de honingbijen en hun omgeving te garanderen. 

 

Apimab Laboratories ziet zijn klanten als meer dan alleen maar consumenten. "We dragen een verantwoordelijkheid om de kwaliteit van onze producten hoog te houden. Daarom zijn onze propolis extracten geconcentreerd in gezuiverd materiaal. Het is een 100% Frans product! De propolis die wij elke dag gebruiken om onze producten te maken is van Franse oorsprong. De verzamelde propolis en de andere bijenproducten worden gezuiverd en getransformeerd in ons laboratorium te l' Herault. We vinden het van vitaal belang om te werken met natuurlijke bestanddelen voor het maken van onze producten. Door het gebruiken van biologische grondstoffen willen wij respect voor de natuur en de mensheid garanderen. Wij selecteren plantaardige ingredienten vanwege hun kwaliteit en mogen ons dan ook biologisch gecertificeerd noemen!

 

Voordat onze producten in de handel worden gebracht worden zij getest en worden informatiepakketten geproduceerd om de kwalitatief hoge producten aan te bieden aan de consument:  

* We respecteren en voldoen aan de Europese en Franse regelgeving inzake cosmetica, medische hulpmiddelen, voeding en voedingssupplementen,

* In overeenstemming met de Europese regelgeving betreffende cosmetische poroducten, zijn onze producten niet gestest op dieren,

* Op elke batch van het eindproduct zijn veel kwaliteitscontroles uitgevoerd: microbiologische, fysisch-chemische en organoleptische.

* Ons inkoopbeleid, ook geintegreerd met het kwaliteitssysteem, is bedoeld om leveranciers van grondstoffen en verpakkingsmaterialen te selecteren en te evalueren volgens gedefinieerde strenge criteria,

* Omdat de bescherming van de biodiversiteit onze prioriteit is, zijn we dagelijks alert op het gebruik van die producten welke het milieu sparen, onze geliefden  en onze nationale bijenteelt beschermen,

* In onze zoektocht naar ingredienten voor onze producten geven we de voorkeur aan de biologische landbouw, waardoor we de garantie van de kwaliteit van grondstoffen veilig kunnen stellen,

* We hebben ervoor gekozen om onze producten te certificeren door verschillende labels: 

    - al onze biologische producten zijn gecertificeerd volgens de eisen van Ecocert (1) betreffende het gebruik van natuurlijke en biologische producten in de cosmetica en

    - al onze biologische voedingssupplementen bestaan uit tenminste 95% biologische ingredienten, gecertificeerd door Agence Bio (2) en Cosmebio (3)". 

(1) www.ecocert.fr www.ecocert.fr/

(2) www.agencebio.org www.agencebio.org/

(3) www.cosmebio.org www.cosmebio.org/